Powraca wielka, kulinarna uczta! Restaurant Week już wkrótce we Wrocławiu [LISTA MIEJSC]
Przesuń zdjęcie palcem
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek
na klawiaturze
Pod Przykrywką – adres: Więzienna 18/1.
Menu A
- Przystawka: Aromatyczny bulion z wężymordem (skorzonerą). Gotowany na opieczonych warzywach, podawany z domowymi kluseczkami;
- Danie główne: Trzy odsłony wegańskich kotlecików z polskich warzyw i kasz. Podawany z sosem z pieczonych pomidorów, dipem szczypiorkowym z pieczonym czosnkiem. Podawane z sałatką z buraków oraz karmelizowaną marchewką;
- Deser: Żurawina, szara reneta i gruszka konferencja pieczone w syropie z pąków sosny iglastej pod wegańską kruszonką.
Menu B
- Przystawka: Regionalna Chrzanówka na serwatce według staropolskiego przepisu;
- Danie główne: Regionalny specjał wegetariański - Lubelskie Bociany. Delikatnie opiekane, wyjątkowe kluski z nadzieniem z tartych ziemniaków oprószone twarogiem solankowym. Podawane z surówką z kiszonej kapusty, z marchewką i olejem rzepakowym tłoczonym na zimno;
- Deser: Żurawina, szara reneta i gruszka konferencja pieczone w syropie z pąków sosny iglastej pod wegańską kruszonką.