Powraca wielka, kulinarna uczta! Restaurant Week już wkrótce we Wrocławiu [LISTA MIEJSC]

 Pod Przykrywką – adres: Więzienna 18/1.
Menu A

Przystawka: Aromatyczny bulion z wężymordem (skorzonerą). Gotowany na opieczonych warzywach, podawany z domowymi kluseczkami;
Danie główne: Trzy odsłony wegańskich kotlecików z polskich warzyw i kasz. Podawany z sosem z pieczonych pomidorów, dipem szczypiorkowym z pieczonym czosnkiem. Podawane z sałatką z buraków oraz karmelizowaną marchewką;
Deser: Żurawina, szara reneta i gruszka konferencja pieczone w syropie z pąków sosny iglastej pod wegańską kruszonką.

Menu B

Przystawka: Regionalna Chrzanówka na serwatce według staropolskiego przepisu;
Danie główne: Regionalny specjał wegetariański - Lubelskie Bociany. Delikatnie opiekane, wyjątkowe kluski z nadzieniem z tartych ziemniaków oprószone twarogiem solankowym. Podawane z surówką z kiszonej kapusty, z marchewką i olejem rzepakowym tłoczonym na zimno;
Deser: Żurawina, szara reneta i gruszka konferencja pieczone w syropie z pąków sosny iglastej pod wegańską kruszonką.
 fot. restaurantclub.pl
Przesuń zdjęcie palcem
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze

Pod Przykrywką  adres: Więzienna 18/1.

Menu A

  • Przystawka: Aromatyczny bulion z wężymordem (skorzonerą). Gotowany na opieczonych warzywach, podawany z domowymi kluseczkami;
  • Danie główne: Trzy odsłony wegańskich kotlecików z polskich warzyw i kasz. Podawany z sosem z pieczonych pomidorów, dipem szczypiorkowym z pieczonym czosnkiem. Podawane z sałatką z buraków oraz karmelizowaną marchewką;
  • Deser: Żurawina, szara reneta i gruszka konferencja pieczone w syropie z pąków sosny iglastej pod wegańską kruszonką.

Menu B

  • Przystawka: Regionalna Chrzanówka na serwatce według staropolskiego przepisu;
  • Danie główne: Regionalny specjał wegetariański - Lubelskie Bociany. Delikatnie opiekane, wyjątkowe kluski z nadzieniem z tartych ziemniaków oprószone twarogiem solankowym. Podawane z surówką z kiszonej kapusty, z marchewką i olejem rzepakowym tłoczonym na zimno;
  • Deser: Żurawina, szara reneta i gruszka konferencja pieczone w syropie z pąków sosny iglastej pod wegańską kruszonką.

Reklama