www.wroclaw.pl Oficjalny portal miasta
Środowisko

Jak nie marnować jedzenia?

Co roku w Polsce na śmietnik trafia 5 milionów ton jedzenia. Jak go nie marnować, zdradzają wrocławscy restauratorzy i przedsiębiorcy. Zobacz ich proste sposoby.

Film informacyjno-edukacyjny zrealizowany w ramach projektu "Od pola na wrocławski stół", którego celem jest podniesienie wiedzy i świadomości mieszkańców Dolnego Śląska, dotyczącej zrównoważonej konsumpcji i zdrowego odżywiania bazującego na lokalnych, naturalnych produktach oraz zwiększenie rozpoznawalności tych produktów w przestrzeni miejskiej. Celem projektu jest również powiązanie regionalnych producentów żywności z wrocławską branżą gastronomiczną.

"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie" "Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi" -"Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020"