Wystartowała wiosenna odsłona Restaurant Week i premierowo festiwal śniadań na mieście – Breakfast Week [ZDJĘCIA]
Przesuń zdjęcie palcem
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek
na klawiaturze
Taproom Browaru Stu Mostów – adres: Jana Długosza 2.
Menu A
- Przystawka: Precel - precel słodowy/ konfitura z cebuli/ sos serowy;
- Danie główne: Krokiet - krokiet słodowy/ boczniaki/ kiszona w miodzie kapusta/ cheddar/ ferment chili/ puree ziemniaczane/ sos maślankowy/ zioła;
- Deser: Sernik baskijski - sernik/ sorbet wiśniowy/ kajmak/ kruszonka słodowa.
Menu B
- Przystawka: Tatar w chlebie preclowym - tatar z sezonowanej wołowiny/piwny chleb preclowy/ marynowany ogórek/ jabłko/ ferment chilli/ sos musztardowy/ majonez lubczykowy/ siekana sałata;
- Danie główne: Schab ze świni złotnickiej - schab/ panierka preclowa/ sos tatarski z kiszonek/ szczaw/ chipsy z ziemniaka/ sos piwny/ zioła;
- Deser: Sernik baskijski - sernik/ sorbet wiśniowy/ kajmak/ kruszonka słodowa.