Wystartowała wiosenna odsłona Restaurant Week i premierowo festiwal śniadań na mieście – Breakfast Week [ZDJĘCIA]

Bułka z Masłem Zwycięska – adres: Zwycięska 45.

Menu A

  • Przystawka: Ziemniak w popiele z kwaśną śmietaną, oliwa koperkowa, jarmuż smażony na maśle, kawior ze śledzia;
  • Danie główne: Stek z tofu marynowany w occie sezamowym, palony brokuł z orzechowym beszamelem, orzechy pekan, szczypior;
  • Deser: Ekler z pistacjowym kremem de patisserie, konfitura różana, suszone płatki róży.

Menu B

  • Przystawka: Wątróbka flambirowana żubrówką, konfitura jabłkowa z chrzanem, seler naciowy, maliny, chipsy z buraka;
  • Danie główne: Boczek sous-vide z grilla, glazura z wędzonych śliwek, grillowana marchew i brukselka, sos pieczeniowy z bourbonem, groszek wąsaty;
  • Deser: Ekler z pistacjowym kremem de patisserie, konfitura różana, suszone płatki róży.

Reklama