Wystartowała wiosenna odsłona Restaurant Week i premierowo festiwal śniadań na mieście – Breakfast Week [ZDJĘCIA]

Podwórko - kuchnia rzemieślnicza – adres: Antoniego Słonimskiego 23.

Menu A

  • Przystawka: bagietka / masło ziołowe / wędzona sól maldon / pomidor malinowy concasse / bazylia / oliwa szczypiorkowa / ser bursztyn;
  • Danie główne: maślana brioche / guacamole z awokado hass i pepperoni / bergamotka / krewetki w panko / cebula piklowana / aioli mango-chilli;Deser: tartaletka / lemon curd / marakuja / opalana
  • beza włoska cytrynowa / skórka z cytryny / kandyzowany kumkwat.

Menu B

  • Przystawka: bagietka / masło ziołowe / ogórek zielony kompresowany / boczek z wieprzowiny złotnickiej chashu / pangritata / szczypior / rzodkiewka arbuzowa;
  • Danie główne: bułka maślana / aioli z pieczonym czosnkiem / kimchi / wołowina duszona w demi-glace z dodatkiem ciemnego piwa Nepomucen Dry Stout / ser mimmolle / cebula piklowana / ogórek piklowany marynowany w miodzie / oliwa szczypiorkowa;
  • Deser: tartaletka / lemon curd / marakuja / opalana beza włoska cytrynowa / skórka z cytryny / kandyzowany kumkwat.

Reklama