Wystartowała wiosenna odsłona Restaurant Week i premierowo festiwal śniadań na mieście – Breakfast Week [ZDJĘCIA]
Przesuń zdjęcie palcem
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek
na klawiaturze
Alyki – adres: Powstańców Śląskich 95.
Menu A
- Przystawka: KREM Z CZERWONEJ KAPUSTY - blanszowane migdały, szczypiorkowy creme fraiche, salsa z daktyla i jagód goi, oliwa truflowa, kiszona cieciorka;
- Danie główne: MAKARON SOBA - wegańska feta, glony wakame, suszony prażony bób, pesto z pieczonego pomidora, cukinia marynowana w płatkach chili i białym maku, rzodkiewka sous-vide;
- Deser: TYMIANKOWY CREME BRULEE - karmel, emulsja z cytryny i zielonej herbaty, crunch z liofilizowanych wiśni, żel pomarańczowo-limonkowy.
Menu B
- Przystawka: KREM Z CZERWONEJ KAPUSTY - blanszowane migdały, szczypiorkowy creme fraiche, salsa z daktyla i jagód goi, oliwa truflowa, wędzony na zimno rostbef wołowy;
- Danie główne: KARKÓWKA Z JELENIA - salsefia, puree z topinamburu, demi-glace cielęcy z jałowcem, brukselka, korzeń lotosu, espuma porzeczkowa;
- Deser: TYMIANKOWY CREME BRULEE - karmel, emulsja z cytryny i zielonej herbaty, crunch z liofilizowanych wiśni, żel pomarańczowo-limonkowy.