Wystartowała wiosenna odsłona Restaurant Week i premierowo festiwal śniadań na mieście – Breakfast Week [ZDJĘCIA]

Alyki – adres: Powstańców Śląskich 95.

Menu A

  • Przystawka: KREM Z CZERWONEJ KAPUSTY - blanszowane migdały, szczypiorkowy creme fraiche, salsa z daktyla i jagód goi, oliwa truflowa, kiszona cieciorka;
  • Danie główne: MAKARON SOBA - wegańska feta, glony wakame, suszony prażony bób, pesto z pieczonego pomidora, cukinia marynowana w płatkach chili i białym maku, rzodkiewka sous-vide;
  • Deser: TYMIANKOWY CREME BRULEE - karmel, emulsja z cytryny i zielonej herbaty, crunch z liofilizowanych wiśni, żel pomarańczowo-limonkowy.

Menu B

  • Przystawka: KREM Z CZERWONEJ KAPUSTY - blanszowane migdały, szczypiorkowy creme fraiche, salsa z daktyla i jagód goi, oliwa truflowa, wędzony na zimno rostbef wołowy;
  • Danie główne: KARKÓWKA Z JELENIA - salsefia, puree z topinamburu, demi-glace cielęcy z jałowcem, brukselka, korzeń lotosu, espuma porzeczkowa;
  • Deser: TYMIANKOWY CREME BRULEE - karmel, emulsja z cytryny i zielonej herbaty, crunch z liofilizowanych wiśni, żel pomarańczowo-limonkowy.

Reklama