Powraca wielka, kulinarna uczta! Restaurant Week już wkrótce we Wrocławiu [LISTA MIEJSC]

 Trattoria del Mercato – adres: Tęczowa 83T.
Menu A

Przystawka: Zupa z wędzonych pomidorów z makaronowym faworkiem, orzeszkami ziemnymi i świeżo siekaną kolendrą;
Danie główne: Buraczane cacio e pepe z chrustem z boczniaków, rucolą i serem pecorino Romano (makaron trenette, sok z młodych buraków, pieprz młotkowany, masło, Gran Castelli, chrust z boczniaków, rucola, Pecorino Romano);
Deser: Panna cotta z trawą cytrynową z concase brzoskwiniowym i sosem mango.

Menu B

Przystawka: Zupa z wędzonych pomidorów z makaronowym faworkiem, orzeszkami ziemnymi i świeżo siekaną kolendrą;
Danie główne: Polędwiczka wieprzowa w ziołach sous-vide z gnocchi, szparagami, rzodkiewką w sosie śmietanowo - krewetkowym;
Deser: Gryczany krem z mascarpone ze świeżymi sezonowymi owocami, posypką ciasteczkową, skropione Crema Alipna Cafe.
 fot. restaurantclub.pl
Przesuń zdjęcie palcem
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze

Trattoria del Mercato  adres: Tęczowa 83T.

Menu A

  • Przystawka: Zupa z wędzonych pomidorów z makaronowym faworkiem, orzeszkami ziemnymi i świeżo siekaną kolendrą;
  • Danie główne: Buraczane cacio e pepe z chrustem z boczniaków, rucolą i serem pecorino Romano (makaron trenette, sok z młodych buraków, pieprz młotkowany, masło, Gran Castelli, chrust z boczniaków, rucola, Pecorino Romano);
  • Deser: Panna cotta z trawą cytrynową z concase brzoskwiniowym i sosem mango.

Menu B

  • Przystawka: Zupa z wędzonych pomidorów z makaronowym faworkiem, orzeszkami ziemnymi i świeżo siekaną kolendrą;
  • Danie główne: Polędwiczka wieprzowa w ziołach sous-vide z gnocchi, szparagami, rzodkiewką w sosie śmietanowo - krewetkowym;
  • Deser: Gryczany krem z mascarpone ze świeżymi sezonowymi owocami, posypką ciasteczkową, skropione Crema Alipna Cafe.

Reklama