– Restaurant Week to typowa sytuacja win-win, w której goście, za stosunkowo niewielką kwotę, spróbują najwyższej jakości produktów, a szefowie kuchni wraz z właścicielami zaprezentują swoje najmocniejsze strony, zyskując uznanie na kolejne miesiące. Wrocławski tydzień restauracji jest jednym z tych wydarzeń, które najmocniej wpływają na rozwój miejscowej gastronomii – mówi bloger kulinarny Piotr Gładczak, autor Wrocławskich Podróży Kulinarnych.
Zwycięzcą wiosennej edycji festiwalu, a więc tym lokalem, który podczas Wrocław Restaurant Week zasłużył na największe uznanie gości, została restauracja Alyki. Wyróżnione zostały również: Dinette SkyTower, Villa Bianco, Spichlerz, La Maddalena i Patio.
Jacek Szydłowski, właściciel Alyki, twierdzi, że ta kulinarna „konfrontacja” przyniosła wiele dobrego jego restauracji: – Uczestnictwo w dwóch edycjach i zwycięstwo w wiosennej edycji RW było dla nas zarówno ogromnym zaskoczeniem, jak i potwierdzeniem naszych nadziei, które gdzieś tam cicho pielęgnowaliśmy, że dbałość o jakość składników, pomysł na menu oraz właściwe, serdeczne podejście do gości to receptura na sukces. Niewątpliwie to zwycięstwo dodało nam skrzydeł i zmotywowało całą załogę do jeszcze większej pracy i kreatywności.
Czym popiszą się tym razem szefowie kuchni i czy goście będą z ich dzieła zadowoleni, każdy z Was może przekonać się sam, a potem wystawić danej restauracji własną cenzurkę. Uczestników jesiennego festiwalu i wszystkie szczegóły na temat menu oraz rezerwacji stolików, która właśnie się rozpoczęła, znajdziecie na go.wroclaw:
Wrocław Restaurant Week – edycja jesienna
EventyWrocław - różne lokalizacje wg programu dnia