Coraz chłodniej na dworze, więc cieplej musimy się ubierać. Podobna zasada odnosi się również do wnętrza naszego organizmu, który potrzebuje „rozgrzewki” w postaci posiłków – najlepiej i zdrowych, i smacznych. Takie są właśnie dania przyrządzane według koncepcji kuchni Pięciu Przemian – nie tylko dostarczają energii, ale również wzmacniają i rozgrzewają ciało.
O tym, jak przygotować takie posiłki, będzie można się dowiedzieć 29 października podczas warsztatów kulinarnych w showroomie marki Mastercook we Wrocławiu.
Będzie to już drugie spotkanie z cyklu poświęconego zdrowemu gotowaniu, jakie organizuje Mastercook, oferujący nowoczesne urządzenia AGD i Centrum Naturalnego Odżywiania „Orkiszowe Pola”. Poprowadzi je dietetyk i specjalista tradycyjnej medycyny chińskiej Dorota Łapa, opowiadając m.in. o najważniejszych zasadach kuchni Pięciu Przemian, czyli podziale smaków i termice produktów.
Po pouczającym wykładzie uczestnicy warsztatów przystąpią do przygotowania pożywnych, ocieplających ciało potraw, które mają za zadanie wzmocnić odporność i dobre samopoczucie w okresie jesienno-zimowym.
O doskonały smak potraw zadba nowoczesny sprzęt AGD marki Mastercook, m.in. piekarniki, wyposażone w funkcję automatycznego kucharza Master Chef, gwarantującą doskonałe rezultaty pieczenia, oraz System Impulse, dzięki któremu potrawy same wysuwają się z wnętrza urządzenia. Zaproszenia na warsztaty można zdobyć, biorąc udział w quizie, udostępnionym przez organizatorów imprezy na: http://www.facebook.com/MastercookPL.
Jesień w kuchni Pięciu Przemian, 29 października, godz. 17.00, showroom Mastercook, ul. Żmigrodzka 143.
MaWi