FILTRUJ
W czasie kryzysów tysiące ludzi trudniło się miejskim ogrodnictwem, zmniejszając presję na dostawy żywności. Skracanie łańcuchów żywności i podjęcie produkcji własnej organicznej żywności to same korzyści: globalne dla klimatu, środowiska czy dla naszego zdrowia i finansów.
Niedobory lub inflacja staną się mniej straszne, gdy produkty pierwszej potrzeby rosną nam w pobliżu - tak właśnie! Będzie przekrojowo, permakulturowo, nietuzinkowo w następującym zakresie:
Warsztaty poprowadzą Yauheniya Chubarava i Bruno Zachariasiewicz z Fundacji Plastformers, współtworzącej społeczność Ołbińskiego Ogrodu Otwartego oraz The Działks.
Yauheniya ukończyła filologię słowiańską na UWr i studia podyplomowe „Ekologiczne i integrowane ogrodnictwo" na UPWr., natomiast Bruno ukończył Prawo na UWr, studia podyplomowe „Zioła i utraceutyki” na UPWr oraz Permaculture Design Course (PDC).
Zapisy od 4 kwietnia, email: [email protected]
Daszyńskiego 96, Wrocław