"Co do okruszka" konkurs na najlepszy przepis zero waste

„Co do okruszka" konkurs na najlepszy przepis zero waste

Czy znasz dania, które przekonują, urzekają i zachwycają, a do tego są  przygotowane zgodnie z filozofią ZERO WASTE? Pochwal się nimi i opisz swój przepis na danie z wykorzystaniem resztek w kuchni.

Mogą to być liście kalafiora, rozgotowany ryż lub wczorajsza chałka – wszystkie chwyty dozwolone. Szukamy mistrza kreatywności, który pokaże jak wykorzystać w kuchni wszystko, co już mamy, aż do „ostatniego okruszka”. Wygraj książkę Sylwii Majcher Gotuję, nie marnuję, publikację swojego przepisu oraz własny, autorski pokaz kulinarny z ramach Światowego Dnia Żywności.

Pomysłodawcą konkursu jest Aleksandra Bolek (Karłowce gotują – się).

Konkurs trwa do 29 września 2019r.
Przepisy ślijcie na adres bolek.aleksandra@gmail.com

Projekt w ramach realizowanej przez CK Agora KUŹNI PROJEKTÓW IV.

Lokalizacja

Centrum Kultury Agora

Serbska 5a, 51-111 Wrocław

Komentarze