Kwitnąca scena restauracyjna we Wrocławiu – już rezerwuj stolik!

Już 1 kwietnia rusza trzecia wrocławska edycja festiwalu najlepszych restauracji Restaurant Week. To okazja do spróbowania popisowych dań szefów kuchni aż 21 lokali w naszym mieście za nadzwyczaj niską cenę. Rezerwacja stolików trwa i radzimy z nią nie zwlekać, bo apetyty wrocławian są duże. 


W ubiegłorocznej, jesennej edycji WRW wzięło udział 18 wrocławskich restauracji, które w ramach festiwalu obsłużyły łącznie 4902 gości!. Obecnie na udział w imprezie zdecydowało się już 21 lokali, które przygotowały tzw. trzydaniowe doświadczenie kulinarne za jedyne 39 zł. Jak zapewniają organizatorzy imprezy, restauracje te zostały dokładnie wyselekcjonowane pod kątem wysokiej jakości jedzenia i obsługi i „wystąpią" w tej edycji pod hasłem  „kwitnąca scena gastronomiczna”, za którym kryje się wiele oryginalnych, autorskich konceptów kulinarnych.

Oto przykładowe menu:

Przystawka: Łosoś/żołędzie/woda brzozowa (połączenie łososia, gotowanego w woskowinie, młodymi pędami żołędzi i wodą brzozową to może być coś wyjątkowego)

 Danie główne:Serce wołowe/risotto ze słonecznika/liście (produkt mało popularny, ale bardzo delikatny i o zaskakującej strukturze)

 Deser: Pudding chlebowy/lody/bimber/ palone masło (chleb na deser może być dużym zaskoczeniem)

 Ciekawie na talerzu i nie tylko...

Obecna edycja WRW, oprócz konsumpcyjnego, ma także drugie oblicze w postaci wydarzeń kulturalno-warszatowych.

Na otwarcie, już 31 marca, w Vertigo, koncert The Dumplings, warsztaty kulinarne pn. „Sekrety Szefa Kuchni” oraz „Zdrowie zaczyna się w kuchni”, zorganizowane przez Studio Culinary Solutions & slow food bistro, warsztaty barmańskie w Vertigo, spotkania z blogerami kulinarnymi, w tym dla prowadzących restauracje, a także projekcje filmowe. O tych i innych wydarzeniach towarzyszących festiwalowi, wśród których są imprezy zarówno płatne, jak i z darmowym wejściem, w szczegółach i na bieżąco piszą organizatorzy na swoim Facebooku

O biorących udział w festiwalu restauracjach i rezerwacji stolików, z którą radzimy nie zwlekać, czytaj:

Wiosenny Restaurant Week

Wiosenny Restaurant Week

Eventy / Dla wszystkich
Termin od 1 kwietnia 2016 do 10 kwietnia 2016

Miejsce Wrocław - różne lokalizacje wg programu dnia

Zobacz
Zgłoś uwagę