– Zmieniliśmy praktycznie cały środek. Zostały tylko zabytkowe ściany. Wyposażyliśmy nasz browar w niezbędny sprzęt. Dodatkowo na gości czeka bar, w którym można spróbować piwa warzonego na miejscu mówi Grzegorz Ziemian z Browaru Stu Mostów we Wrocławiu.
Piwo powstaje pod okiem dwóch doświadczonych piwowarów. Zdobywali oni swoje umiejętności w Polsce, ale też w Stanach Zjednoczonych. Gościom obecnie są serwowane trzy rodzaje piwa, w tym m.in. pszeniczne i porter.
– Chcemy pomóc ludziom odkryć smak prawdziwego piwa. Korzystamy z naturalnego procesu warzenia, bez użycia przyspieszaczy. Zachowujemy przy tym wartość piwa. Do końca roku będziemy serwować już sześć rodzajów – dodaje Grzegorz Ziemian.
Browar Stu Mostów może produkować około 500 tys. litrów piwa rocznie. Trafi ono do pubów i lokali na terenie Dolnego Śląska oraz Opolszczyzny. Oficjalne otwarcie Pubu, który znajduje się na antresoli browaru zaplanowano 11 grudnia, o godzinie 19.00.
Pub czynny jest w godzinach 16:00-1:00 (czw.-sob.), 16:00-24:00 (niedz.-środa). Ceny piwa od 8-11 zł za 0.3 l i od 11-15 za 0.5l