Wśród produktów z różnych stron jest dosłownie wszystko – przypraw, warzywa i owoce, wędliny, cery, pieczywo, wina i nalewki, miody, przetwory mięsne, słodycze i wiele innych. Są również smaczne gotowe dania, przyrządzane na miejscu. Kulinarna oferta powinna też zadowolić osoby, które lubią pofolgować sobie w jedzeniu, jak i tych, którzy pilnują swojej codziennej diety.
Smaki Dolnego Śląska
- Wędliny i przetwory owocowo warzywne własnej produkcji
- Regionalne piwo z wrocławskiego browaru rzemieślniczego
- Sery ślubowskie – sery z mleka krowiego, twaróg, ricotta, sery grillowane.
- Miody z dolnośląskiej pasieki, m.in. ryczyński miód lipowy, miód nawłociowy
- Kiszona kapusta, kiszone ogórki, soki z kiszonych warzywa – produkty z Doliny Baryczy
- Truskawki
- Szparagi
Polska
- Wyroby mięsne w słoikach, pasteryzowane – produkty bardzo różnorodne – wyroby z mięsa wieprzowego, wołowego, drobiu
- Naturalne oleje tłoczone na zimno: lniany, rydzowy, rzepakowy, z pestek dyni, ostropestu, czarnuszki, olej kokosowy
- Pierniki z ciasta tradycyjnego ręcznie lukrowane, pierniki płaskie i przestrzenne
- Jabłecznik trzebnicki – cydr tradycyjny, cydr lodowy
- Regionalne polskie wina owocowe, wędliny i sery kozie, wędliny tradycyjne z rodzinnych gospodarstw ekologicznych
- Nalewki, wódki regionalne typu miodula, produkcji własnej pochodzenia polskiego, typowe alkohole regionalne
- Ryby wędzone tradycyjnie w ceglanej wędzarni, drewnem olchowym opalany: węgorz mazurski, sieja, sielawa, polędwica z suma, tuńczyk marynowany w ziołach, marlin na zimno wędzony, łosoś kiszony, śledź kiszony, krewetka wędzona, grillowane owoce morza
- Polskie alkohole regionalne, nalewki staropolskie: owocowe. Nalewki z Puszczy Białowieskiej (na bazie bzu czarnego, dzikiej róży, jarzębiny, owocu tarniny)
- Wyroby z gęsi: półgęsek, szynka, schab wędzony, schab dojrzewający, kiełbasa z gęsi, jałowcowa, kaszanka wiejska, smalec z gęsi
- Nalewki staropolskie produkowane metodą domową na podstawie przepisów niezmiennych od XVIII w. Owoce pochodzą z małych wiejskich sadów, ekologicznych upraw, leśnych polan. Preferowane są dzikie odmiany, często zapomniane, jak na przykład Ałycza (śliwa wiśniowa), rajskie jabłuszka, pigwowiec zwyczajny z Borów Tucholskich, tarnina z Bieszczad i Gorców. Nalewki leżakują przez wiele lat w słojach i gąsiorach w chłodnych i ciemnych piwnicach w temperaturze 7-13 st. C. Minimalny czas oczekiwania to trzy lata
- Tradycyjne nalewki dojrzewające: owocowe i ziołowe
- Cydr polski oraz cydr z beczki w dwóch smakach: jabłkowym (półwytrawny cydr angielski) oraz gruszkowym (słodki cydr polski)
Hiszpania
- Oliwki
- Wina (Galicja) – regiony Carinera, La Mancha, Toro, Rueda, Casfilla y Lean
Turcja
- Pasty warzywne (ajwar, lutenica, hummus, babaganuch cieciorka, paprykowe)
- Papryczki
- Przyprawy
- Napoje herbaciane własnej receptury
- Herbaty cejlońskie
- Borek bałkańśki
- Falafel
- Chałwa
- Lokum
Niemcy
- Cienki placek z Alzacjii – smarowany specjalną francuską śmietaną (crème fraîche) w tradycyjnej wersji z boczkiem i cebulą
- Flammkuchen – azlackie podpłomyki w wersji wegetariańskiej
Węgry
- Wędliny (salami, kiełbasy)
- Słonina
- Przyprawy, pasty
- Przetwory warzywne
- Wina – region Eger
- Węgierska zupa gulaszowa
- Langosze (przyrządzane na miejscu)
- Leczo (przyrządzane na miejscu)
Bułgaria
- Kebabczeta – bułgarskie danie z mielonego mięsa w formie podłużnych kiełbasek – podawane z grilla
- Gjuvecz – zapiekanka sofijska z mięsem i mielonym i cukinią
- Banica – tradycyjne bułgarskie danie w formie zwijanego, przekładanego białym serem sirene i zapiekanego placka
- Sosy, przetwory i konfitury bułgarskie
- Wina bułgarskie
Bałkany
- Serbska pita – ciasto filo w wersjach wege, mięsnych, owocowych
- Serbska tarta – kruche ciasto z wieloma owocami
- Bośniacki somun – okrągły płaski chlebek doprawiony oliwą i przyprawami
- Bośniackie cevapi – rolki mięsa wieprzowe/wołowe z siekaną cebulą
- Chorwacka baklava – cieniutkie plastry ciasta filo z cytryną, miodem i bakaliami
- Pleskavica – burger czarnogórski, ajuar, chili, sarma, papryka, ser
Grecja
- Wina
- Oliwa z oliwek
- Przyprawy
- Chałwa macedońska, grecka, ukraińska, azerbejdżańska, smakowe chałwy arabskie
- Octy balsamiczne Kalamata
- Pomidory suszone
- Papryka grillowana
- Sery
Francja
- Żabie udka, ślimaki, małże
- Lemoniady home made
- Ciasta wegańskie
- Rillettes – smarowidła do pieczywa z tuńczyka, z łososia z cytryną, z małży św. Jakuba, z kraba, z makreli, z sardynek pasztety (paté):
- Pasztety (paté:) – Paté au Piment d’Espelette (z wieprzowiny z pieprzem Espelette); Paté de campagne au porc (z wieprzowiny po wiejsku); Paté de porc au Maroilles (z wieprzowiny z dodatkiem sera Maroilles z północy Francji); Paté de porc a la bière (wieprzowina na piwie); Paté le Cochon Echalote (wieprzowy z szalotką)
- Pieczenie mięsne i rybne (terrine): Terrine de Lièvre (z zająca); Terrine de Saumon (z łososia); Terrine de Saint Jacque (z małży św. Jakuba); Terrine de Thone (z tuńczyka)
- Pasty z oliwek, suszonych pomidorów, ryb i owoców morza, konfitura z cebuli
- Nonettes au miel – ciastka nadziewane miodem
- Nonettes au oranges – ciastka nadziewane marmoladą z pomarańczy
- Nonettes au mirtilles z marmoladą z jagód
- Coq au vin – kogut w winie
- Confit de Canard – kacze udka
- Choucroute garni – kapusta duszona w białym w winie wraz z mięsem
- Wina – regiony Szampania, Alzacja
- Risotto ze świeżymi truflami i szparagami
- Sałatka z rukolą, serem gruszkowym i truflami
- Tosty ze świeżymi truflami i rukolą
- Czekoladki z prawdziwymi truflami
- Oliwa truflowa, salsy truflowe, masło truflowe
- Kremy z borowików, pieczarek i orzechów włoskich
Produkty spożywcze przeznaczone do degustacji będą podawane na kromce świeżego pieczywa – chleba lub francuskiej bagietki.
Słowacja
- Grobskie loksze: placuszki ziemniaczane pieczone bezpośrednio na piecu, podawane z różnym nadzieniem: loksze z gęsim smalcem, loksze nadziewane kapustą i kiełbaską loksze na słodko nadziewane dżemem, makiem lub orzechami
Austria
- Sery długo dojrzewające
- Olej z pestek dyni
- Lemoniada ziołowa na licencji austriackiej
- Wędliny dojrzewające
Włochy
- Oliwy klasy superior
- Drobne przekąski warzywne (karczochy, kapary, suszone pomidory, bakłażany etc.)
- Ryby i owoce morza (tuńczyk, sardynki, różne rodzaje małże, ośmiornice etc.)
Litwa
- Wędliny
- Pieczywo litewskie
- Kwas chlebowy
- Sękacze litewskie
Ukraina
- Buńki z serem i mięsem
- Pirożki drożdżowe z różnymi nadzieniami
- Barszcz ukraiński
- Solanka
- Syrniczki w sosie waniliowym