Jeśli uwielbiasz Sushi i ogarnia cię niezbadany smutek, że jeszcze przez jakiś czas nie będziesz mógł go w restauracji, to propozycja dla Ciebie. Tym razem zamiast patrzeć zza baru jak pracują sushimasterzy, na kilka godzin wcielisz się w ich rolę.
Prowadzący, który zgłębia tajniki Sushi od blisko 10 lat, przeprowadzi cię przez cały proces przygotowania Sushi, od przygotowania ryżu po ułożenie tych małych dzieł sztuki na talerzu w twoim domu.
Start 16.01 o 18.00 – w cenie zapewniono wszelkie produkty niezbędne do przygotowania sushi.
Jak to przebiega?
- Za darmo otrzymasz składniki do twojego domu,
- warsztat jest w pełni interaktywny (można zadawać pytania w trakcie),
- transmisja jest dostępna również po warsztacie,
Elementy praktyczne:
- Poznanie oraz nauka przygotowania warzyw, ryb i innych produktów wykorzystywanych do robieni Sushi
- nauka przygotowywania odpowiedniego ryżu do Sushi
- nauka przygotowania kilku rodzajów Sushi (futomaki, uramaki, hosomaki, nigiri, temaki)
Ramowy program warsztatów:
- wprowadzenie
- zapoznanie się z produktami których będziemy używać
- nauka przygotowywania podstawowych rodzajów Sushi
- odpowiednia ekspozycja sushi na talerzu oraz nauka rytuałów jedzenia
- pytania i odpowiedzi
Dodatkowo otrzymasz zniżkę na zakup japońskiego noża.
Koszt warsztatów dla 1-2osób to 169 zł. Możliwe jest zamówienie produktów dla większej liczby uczestników.