Tysiące osób smakuje potraw z różnych zakątków świata na wrocławskim Rynku. Jest kolorowo, głośno i przede wszystkim smacznie. To już szósta edycja wielkiej imprezy kulinarnej „Europa na widelcu”.
Zabawa trwa od 4 czerwca. Jednak dzisiaj był dzień, na który wszyscy czekali. Odbywa się bowiem biesiada „Europy na widelcu”. W tym roku kucharze – którzy najpierw przeszli w tradycyjnej paradzie – serwowali potrawy z 16 regionów europejskich, które prezentowali gościom Robert Makłowicz i Piotr Bikont.ZOBACZ NA ŻYWO, CO DZIEJE SIĘ TERAZ W RYNKU (KAMERA ON LINE)
W programie, oprócz degustacji, m.in. pokazy kulinarne na scenie, koncert chorwackiego mistrza harmonijki – Tomislava Golubana, warsztaty kulinarne, a także teatrzyk dla dzieci, konkursy i zabawy. Na koniec tego dnia kulinarnej rozpusty na Rynku wystąpi WrocLove Big Band ze Stanisławem Soyką, a zebrani na Rynku goście zostaną poczęstowani smakowitym tortem. Ale żeby wrażeń było jeszcze więcej – można będzie udać się na VI Wrocławski Turniej Nalewek, IV Wrocławską Potyczkę Destylatów Owocowych, na I Konkurs Win Domowych albo na drugie spotkanie bloggerów kulinarnych. Trwać będą także warsztaty piwowarskie w Browarze Mieszczańskim.kaj EUROPA NA WIDELCU PROGRAM, MENU, WIDEO